Як отримати польський мультишенген .

Питання, актуальність якого найближчим часом точно не пропаде. Ми вирішили розкрити це питання шляхом аналізу власного досвіду, досвіду наших знайомих та відгуків в інтернеті.


 

1) Шопінг-віза.

Громадяни України, які офіційно зареєстровані на території Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської, Рівенської, Волинської, Вінницької, Хмельницької та Житомирської областей можуть подавати документи на отримання візи з метою закупівельного туризму. Перша така віза є короткостроковою з одним в’їздом і видається на 7 днів. Наступна віза є багаторазовою терміном дії до одного року – витяг з polandvisa-ukraine.com

Для жителів вищеперелічених областей це найпростіший спосіб отримати мультивізу.  Основний плюс – мінімум необхідних документів:

1) Бронювання готелю ( може бути неоплачене, найпростіше робити на booking.com).

2) Виписка про стан банк.рахунку з рухом коштів за останні 3 місяці АБО у випадку, якщо рахунок є недавно відкритим, необхідно виписку з балансом, на якій буде зазначена дата відкриття рахунку.

3) Документи, які підтверджують зв’язок з Україною. Для студентів – довідка з місця навчання; для осіб, які працевлаштовані – довідка з місця роботи; для пенсіонерів – пенсійне посвідчення + довідку з пенсійного фонду; для безробітних – будинкова книга з місця прописки.

4) Для отримання другої і наступних шопінг – віз необхідні іменні чеки ( фактури ВАТ).

Отримати цей документ можна в будь-якому магазині на території Польщі. Просто при покупці попросіть у продавця фактуру ВАТ, пред’явіть Ваш закордонний паспорт та адрес прописки, очікуйте декілька хвилин і отримайте Ваш документ. Обов’язково має бути мокрий штамп від магазину на цьому документі.

Особисто ми маємо такі візи, не один десяток перетину кордонів – все було без проблем. Ця віза нічим не гірша за інші типи шенгенських віз, найпростіша у отриманні, не потрібно купувати різні довідки чи документи. Першу візу ми, які всі інші отримали одноразову на 7 днів. Дві наступні – річні мультивізи  з правом перебування в зоні Шенгену по 90 днів на кожне півріччя. Третя віза була видана на 2 роки.


 

2) Бізнес-віза.

Складностей при отриманні цієї візи немає жодних, окрім того, що треба купувати запрошення в третіх осіб. Для отримання цієї візи необхідними документами є :

1) Бронювання готелю ( може бути неоплачене, найпростіше робити на booking.com).

2) Виписка про стан банк.рахунку з рухом коштів за останні 3 місяці АБО у випадку, якщо рахунок є недавно відкритим, необхідно виписку з балансом, на якій буде зазначена дата відкриття рахунку.

3) Документи, які підтверджують зв’язок з Україною. Для студентів – довідка з місця навчання; для осіб, які працевлаштовані – довідка з місця роботи; для пенсіонерів – пенсійне посвідчення + довідку з пенсійного фонду; для безробітних, які є власниками нерухомості – документ, який підтверджує право на нерухомість.

4) Письмове запрошення від фірми у Польщі . – Отримати самому таке запрошення, без жодних зв’язків, практично не можливо ( якщо Ви збираєтесь використовувати візу не по призначенні).

Тому, логічно, що таке запрошення приходиться купувати. В інтернеті є безліч пропозицій в різних цінових категоріях, але будьте обережні – часто шахраї пропонують *липові* запрошення, або роблять запрошення без жодних гарантій. А суть в тому, що отримати таку візу простіше простого, але при перетині кордону у Вас можуть попросити показати це запрошення ( тому його необхідно завжди мати з собою) і можуть передзвонити до фірми, яка видала Вам це запрошення, і уточнити, чи дійсно вона Вам видала це запрошення. Тому тут треба довіритись тим особам, які не тільки оформлять Вам запрошення, а й гарантують, що при будь-яких запитаннях фірма, яка видає Вам запрошення підтвердить, що Вона видала Вам запрошення.

*На правах реклами ми рекомендуємо нашу людину, яка займається оформленням запрошень, з яким у Вас не буде жодних проблем – детальніше ТУТ.

Єдиними мінусом такої візи є те, що носіїв такої візи дуже багато і , зрозуміло ж, прикордонники розуміють, що більшість з них просто купили запрошення і на кордоні можуть виникнути безліч запитань до Вас.


 

3) Віза для сімей переселенців.

Взимку ми наткнулись на статтю Ореста Зуба і вирішили собі оформити таку візу. На жаль, у нас це не вийшло, так як у нашому витягу з архіва не була вказана причина переселення бабусі ( витяг був зроблений в 2003р), але тисячі людей успішно отримали і отримують таку візу, основна її перевага – можливість отримати 5-річного мультишенгена!

Особи, які були евакуйовані на підставі вищезгаданих угод та представлять оригінал документу, який підтверджує:

  • рішення видане колишнім Державним Репатріаційним Урядом
  • офіційний документ, виданий державним архівом РП чи України
  • інший офіційний документ, виданий органами польського чи українського державного/місцевого самоврядування який підтверджує факт проживання на території тодішньої РП, а також евакуації з цієї території, на підставі ст. 24 п. 2 Візового Кодексу ЄС можуть клопотати до польських консульських установ на території України про отримання шенгенських віз з правом багаторазового в’їзду на термін:

 

а)  2 роки, в разі відсутності попередніх шенгенських віз;

б) 5 років, в разі наявності щонайменше однієї  шенгенської візи, яка використовувалась згідно із законами країни (країн) ЄС, яка відвідувалась.

 

Дані спрощення стосуються також дітей, внуків та одного з подружжя евакуйованих осіб, одного з подружжя дітей та внуків репатрійованої особи за умови представлення оригіналу вищезгаданого документу, що підтверджує факт переселення з території Польщі на територію України їх батьків чи дідів, а також документу, який підтверджує їхні родинні зв’язки. – витяг з http://lviv.mfa.gov.pl/uk/informacje_konsularne/wizy/

 

Також, для отримання цієї візи необхідні наступні документи :

1) Бронювання готелю ( може бути неоплачене, найпростіше робити на booking.com).

2) Виписка про стан банк.рахунку з рухом коштів за останні 3 місяці АБО у випадку, якщо рахунок є недавно відкритим, необхідно виписку з балансом, на якій буде зазначена дата відкриття рахунку.

3) Документи, які підтверджують зв’язок з Україною. Для студентів – довідка з місця навчання; для осіб, які працевлаштовані – довідка з місця роботи; для пенсіонерів – пенсійне посвідчення + довідку з пенсійного фонду; для безробітних, які є власниками нерухомості – документ, який підтверджує право на нерухомість


4) Туристична Віза.

Довготермінові візи з правом багаторазового в’їзду видаються особам, які планують туристичні поїздки (індивідуальна туристика включно), які вже отримували щонайменше дві шенгенські туристичні візи (в т. ч. одну польську візу), які використовувались згідно з призначенням, а також при наявності підтвердження оплати (у повному обсязі) туристичної послуги на території Республіки Польща щонайменше на 3 дні. Як правило з терміном дії на рік.

 

Особи, які раніше не мали щонайменше двох шенгенських туристичних віз, можуть подавати документи на туристичні візи з дворазовим в’їздом та терміном дії до 6 місяців, за умови представлення підтвердження оплати у повному обсязі  туристичної послуги на території Республіки Польща в двох різних термінах, які містяться в рамках вищезгаданого періоду. – витяг з http://lviv.mfa.gov.pl/uk/informacje_konsularne/wizy/

Необхідні документи:

1) Виписка про стан банк.рахунку з рухом коштів за останні 3 місяці АБО у випадку, якщо рахунок є недавно відкритим, необхідно виписку з балансом, на якій буде зазначена дата відкриття рахунку.

2) Документи, які підтверджують зв’язок з Україною. Для студентів – довідка з місця навчання; для осіб, які працевлаштовані – довідка з місця роботи; для пенсіонерів – пенсійне посвідчення + довідку з пенсійного фонду; для безробітних, які є власниками нерухомості – документ, який підтверджує право на нерухомість

3) Підтвердження бронювання готелю, що відповідає наступним вимогам:

оригінал, факсова копія із вказаними реквізитами відправника – польський номер телефону та дата надсилання факсу або електронне повідомлення з готелю – прінт-скрін електронного листа + сканований лист-підтвердження
містить наступну інформацію: термін резервації, прізвища та імена, паспортні дані всіх осіб, що подорожують, адреса і телефон готелю, інформація про ціну здійсненої оплати, яка повинна складати мінімум 50 % у випадку резервації в Польщі, в інших державах Шенген – 100 %.
Всі документи, що підтверджують резервацію готелів, можуть бути надані англійською, польською, українською та російською мовами.
Надрукований детальний поденний план туристичної подорожі.
Бронювання квитків. У випадку подорожі власним транспортом необхідно надати технічний паспорт на автомобіль та підписану письмову декларацію

Для всіх вищеперелічених віз також необхідним є :

1) Страхування з оригіналом квитанції про оплату.

2) Заповнена візова анкета.

3) 2 фотографії 3,5см х 4,5 см ( не старіші ніж  6 міс) .

4) Закордонний паспорт з копіями сторінок, де є візи та штампи.

5) Український паспорт з копіями всіх сторінок, що містять відмітки.

6) Квитанція про оплату послуг візового центру .

При подачі документів Вам буде необхідно оплатити 35 Євро за візу + послуги банку ( ~ 20 грн). Особи, які звільнені від оплати збору за візу перелічені ТУТ.


Телефони для довідок:

+38 044 594 54 96
+38 032 242 45 64
+38 032 235 17 76
+38 050 117 90 53
+38 067 343 04 80
+38 093 175 55 03

Веб-сайт, де перелічені усі вимоги та вказана уся інформація і т.д – polandvisa-ukraine.com


Слідкуйте за нами в соціальних мережах та першими дізнавайтесь усі новини:
Корисні посилання: